hermine
           

 

SIMULATOR CONDUCERE (STANDARD)

Cod: EM-05.93

 

 

     Scurtă descriere


Este un aparat de testare psihologică multifunctional, care încorporează procedee de testare complexe, destinat evaluării psihoaptitudinale (generale şi specifice) a profesioniştilor care îşi desfăşoară activitatea în transporturi. Cuprinde atât programe de examinare preinstalate din fabricaţie cât şi posibilitatea de creare de noi programe, cu timpi  de lucru liberi şi timpi impuşi.

Varianta de echipare „STANDARD“ cuprinde: unitatea de comandă constând dintr-un sistem electronic microprocesoral şi un tablou de bord cu butoane, pupitrul-suport, monitorul LCD de mari dimensiuni amplasat pe un suport reglabil, volanul, manetă, pedalele, imprimantă laser şi scaunul ergonomic ce poate fi reglat în mai multe puncte în funcţie de constituţia fizică a subiectului testat. Toate componentele descrise, sunt asamblate pe o placă suport cu ramă de oţel, prevazută cu patru manere pentru facilitarea deplasării aparatului.

 

Unitatea de comandă înregistrează automat rezultatele testărilor şi le transmite imprimantei, dacă i s-a cerut imprimarea rezultatelor. Rezultatele ultimelor cincizeci de testări pot fi reactualizate din baza de date, pot fi vizualizate pe monitor şi pot fi imprimate.

     Hermine PSI - Stabilometru

 

 

În varianta  "STANDARD", simulatorul de conducere înglobează două instrumente de testare:

       1. Aparatul pentru testarea  capacităţii de urmărire a unui traseu (DCS)

      2. Aparatul pentru testarea capacităţii de coordonare senzo-motorie (SCT)

În cadrul examinării pe aparatul pentru testarea  capacităţii de urmărire a unui traseu (DCS), subiectul testat trebuie să parcurgă cu ajutorul unui punct luminos traseul apărut pe ecran sau o parte a acestuia, în timp cât mai scurt şi cu cât mai puţine erori (ieşiri din traseu), folosind în acest scop volanul şi pedalele de acceleraţie şi frâna. În cazul programelor de testare, în care pe monitor se vede doar o porţiune din traseu care se deplasează independent, subiectul poate opri mişcarea traseului cu ajutorul pedalei stângi.

 
Aparatul pentru testarea capacităşii de coordonare senzo-motorie (SCT), este destinat testării reacţiilor simultane. Modulul aparatului conţine în expunerea seriilor de stimuli sub formă de imagini în sistem aleator cinci semnalizări diferite în funcţie de poziţie, culoare şi formă. Acest procedeu de testare se utilizează pentru investigarea structurilor senzorio-motorii de complexitate medie, precum şi a particularităţilor reacţiilor simple şi simultane. Aparatul asigură investigarea cu valoare diagnostică a componentei de bază a activităţilor de reglare-comandă, a mişcărilor pregătitoare interne ale reacţiilor simultane şi ale celor de realizare efectivă a reacţiilor individuale prin expunerea de stimuli simultani şi înregistrarea reacţiilor simultane la aceştia.

Măsoară şi evaluează indicatorii calitativi ai timpilor reacţiilor la diferiţi stimuli şi combinaţii (constelaţii) de stimuli.

Simulatorul pentru testarea capacităţii de urmărire a unui traseu (DCS) este utilizat în testarea psihoaptitudinală a conducătorilor auto în următoarele ipostaze:

    - la testarea aptitudinilor în procesul de selecţie preliminară;

    - în testarea periodica a conducătorilor auto;

    - în testarea capacităţii de învăţare, de formare a stereotipului de lucru;

    - în testarea capacităţii de coordonare a mişcărilor.

 

              << înapoi la Produse